Nostalgie van Willemsen 

30 April 1938 is Willemsen Schoonmaakorganisatie opgericht en op 30 april 2018 hebben we met gepaste trots het 80-jarig bestaan gevierd.

Met Theo Willemsen jr. staat inmiddels alweer de 3de generatie Willemsen aan het roer. Theo Willemsen sr. is nog steeds actief in het bedrijf. Vol trots vertelt hij over het bedrijf waar hij ooit als 14-jarige glazenwasser is begonnen aan de hand van zijn vader. Aan een touw hangend, terwijl een collega hem vanuit een luikje omhoog hees om de ramen te wassen. Levensgevaarlijk, maar het trok altijd veel bekijks, zo vertelt Theo Willemsen sr. nog altijd.

Dit is vandaag de dag ondenkbaar. Vele regels en wetgeving maken het beroep van schoonmaker een stuk veiliger. Door al die jaren heen heeft het familiebedrijf zich staande weten te houden tussen de vele collega-bedrijven die in de loop van de jaren zijn opgericht. De concurrentie is groot, maar doordat de organisatie steeds laagdrempelig is gebleven, de betrokkenheid en enthousiasme van zowel de medewerkers als het management, is het bedrijf gegroeid tot wat het nu is.
Een professionele en betrouwbare onderneming met geschoolde specialisten op elk onderdeel.

1938:

Sober maar wel duidelijk, het eerste reclamebord.

1965:

Het eerste personeelsfeest. Gezellig borrelen en eten bij Café Restaurant Stokkers in Boekelo.

1970:

De modernisering zet door en de eerst tapijtreinigingsmachines doen hun intrede. Een bijzonder moment genomen op het huidige H.J van Heekplein. Met een trots trio: oprichter Theo Willemsen en opvolgers Ben en Theo Willemsen sr.

1975:

Dagelijkse schoonmaak bij Douwe Egberts in Enschede.

1978:

Oprichter Theo Willemsen wordt door Prinses Margriet gelukgewenst met het 40 jarig jubileum van het familiebedrijf tijdens een evenement in de RAI in Amsterdam.

2006:

Theo senior gaat met pensioen.

In de huidige tijd is deze manier van glasbewassing absoluut ondenkbaar!